Blog |
29 January 2021

4 nuttige verzekeringen voor je winkel

Als winkelier zijn bepaalde verzekeringen wettelijk verplicht. Denk maar aan een arbeidsongevallenverzekering. Daarnaast zijn er ook de verzekeringen die simpelweg noodzakelijk zijn om schade en risico’s te kunnen opvangen. Denk maar aan de BA onderneming of een brandverzekering. Maar welke verzekeringen zijn nu echt nuttig voor je winkel? We zochten het voor je uit!

4 nuttige verzekeringen voor je winkel

Accidentele schade aan koopwaar (brandverzekering)

Je koopwaar is wellicht je belangrijkste bron van inkomsten. Dit verdient dus extra bescherming met een brandverzekering. Deze verzekering dekt schade door brand, ontploffing of waterschade. Met een uitgebreide dekking, waarborg je zelfs elke vorm van schade (onvoorziene en plotse).

Alle risico’s elektronica

Je winkeladministratie kan je onmogelijk voeren zonder een computer of laptop. Je beheert klantengegevens, je gebruik een digitaal boekhoudplatform of je gebruikt software voor je webshop. Om je elektronische apparaten te beschermen is de alle risico’s elektronica een must. Ook voor herstellingen aan je software biedt deze waarborg een dekking.

In de praktijk: Je werknemer gebruikt een laptop om de stock op te nemen en laat deze per ongeluk vallen. De verzekering alle risico’s elektronica dekt de schade.

Burgerlijke aansprakelijkheid na levering

Wees je er van bewust dat je als handelaar aansprakelijk kan zijn voor de schade die aangericht wordt door je verkochte goederen. De goederen kunnen bijvoorbeeld niet naar behoren werken waardoor ze schade veroorzaken. De verzekering BA na levering zal deze schade vergoeden.

In de praktijk: Je verkoopt frozen yohurt, maar je koelinstallatie werkt niet meer goed. Doordat de yoghurt onvoldoende wordt gekoeld, krijgt een van je klanten salmonella. De BA na levering vergoedt de medische kosten van je klant.

Verzekering bedrijfsschade

Word je getroffen wordt door een zware brand of waterschade? Dan kan dit zware financiële gevolgen hebben. De verzekering bedrijfsschade voorziet in dit geval een tussenkomst om je verliezen op te vangen.

In de praktijk: Door een hevige brand moet je je winkel voor onbepaalde tijd sluiten. Je vaste kosten lopen op en je draait geen omzet meet. De verzekering bedrijfsschade vergoedt in dit geval een deel van je omzet.

Start je binnenkort je eigen winkel? Denk dan zeker na over de mogelijke risico’s. Samen met jou stellen we graag een verzekeringspakket samen. En dat volledig op maat van je zaak!

Gratis vrijblijvende
offerte?

We maken met plezier een gratis en vrijblijvende offerte voor je op. Zo heb je meteen een overzicht van je verwachte kosten. 

Nog niet helemaal overtuigd? We staan je graag te woord!