Blog |
25 January 2021

De 4 voordelen van franchising

Je wil starten met een winkel, maar je wil daarbij enige zekerheid? Dan is franchising een goede optie. Als franchisenemer zijn de risico’s namelijk een pak kleiner. Je hoeft zelf je merk niet uit te vinden en je kan beroep doen op de expertise van een sterke speler. We zetten de voordelen op een rijtje. 

mike-petrucci-c9FQyqIECds-unsplash.jpg

Lager startersrisico

Kies je voor franchising, dan start je meteen als zelfstandige. Het startersrisico ligt dus een pak lager dan andere startende ondernemers. Dit omdat heel wat franchisenemers je al voorgingen.  Daarnaast zal je ook sneller krediet krijgen als je langsgaat bij je kredietinstelling. Dit omdat de kans op een financiële tegenslag bij franchising beperkt is.

Steun van een sterke speler

Als startende franchisenemer kan je in het begin rekenen op de steun van een groter netwerk. De franchisegever heeft de nodige kennis en knowhow en zorgt ervoor dat het merk blijft innoveren. Zo heb jij meer tijd om te focussen op je zaak.

Schaalvoordeel

Als franchisenemer kan je meegenieten van bestaande schaalvoordelen zoals aankoop van handelsgoederen en grondstoffen. Dit komt omdat de groep waartoe je behoort waarschijnlijk interessante prijsafspraken heeft onderhandeld met de leveranciers. Ook overheadkosten zoals marketing worden meestal verdeeld over de volledige franchiseketen.

Bestaand klantenbestand

Bij franchising heb je meteen ook toegang tot een klantenbestand. Ook in naamsbekenheid moet je niet meer investeren. Nog een zorg minder waar je hoeft van wakker te liggen!

Zin gekregen om in een franchisingproject te stappen? Vergeet dan niet over je verzekeringen na te denken. Samen met jou stellen we graag een verzekeringspakket samen. En dat volledig op maat van je zaak!

Gratis vrijblijvende
offerte?

We maken met plezier een gratis en vrijblijvende offerte voor je op. Zo heb je meteen een overzicht van je verwachte kosten. 

Nog niet helemaal overtuigd? We staan je graag te woord!