Blog |
29 October 2021

De waarborg natuurrampen in de brandverzekering

De natuurramp die half juli het oosten van ons land zwaar teisterde, ligt nog vers in het geheugen. De aangerichte schade wordt enkel voor Vlaanderen alleen al geschat op meer dan 100 miljoen euro. Veel slachtoffers stelden zich de vraag: ‘Komt de brandverzekering tussen?’

De waarborg natuurrampen in de brandverzekering

Deze vraag kwam er na enkele berichten waaruit bleek dat heel wat eigenaars en zelfs huurders niet verzekerd bleken te zijn. Wanneer je een brandverzekering hebt afgesloten, komt deze in de meeste gevallen tussen voor deze natuurrampen. Oef.

Waarborg natuurrampen

Bij verzekeruwwinkel.be is de waarborg natuurrampen opgenomen in de brandpolis. Dit geeft je automatisch dekking als er zich een natuurramp zou voordoen. De kans dat je slachtoffer wordt van zo’n ramp lijkt als maar groter te worden.

Vlaams Rampenfonds

Naast de verzekeringswaarborg is er ook een Vlaams Rampenfonds die een ramp kan erkennen en de verzekeraars kan bijspringen om de schade te vergoeden.

Denk er dus steeds aan om voor je winkel een brandpolis te onderschrijven. Zo ben je niet alleen verzekerd tegen de gevaren van natuurrampen, maar kan je ook beroep doen op het Rampenfonds. Eigenaars van niet verzekerde gebouwen hebben standaard geen recht op een tegemoetkoming bij dergelijke rampen.

Tip: de brandverzekering komt ook tussen voor opruimingswerken en werken om de schade te beperken waar mogelijk.
Gratis vrijblijvende
offerte?

We maken met plezier een gratis en vrijblijvende offerte voor je op. Zo heb je meteen een overzicht van je verwachte kosten. 

Nog niet helemaal overtuigd? We staan je graag te woord!