Blog |
01 February 2021

In 5 stappen je webshop opstarten

Belgen laten hun centen online rollen. De rapporten van de federatie van onlineverkopers liegen er dan ook niet om. Waar de Belgen in 2015 nog voor 8,24 miljard euro aan producten aankochten via het internet, steeg dat in 2019 al tot 11,46 miljard euro. Niemand die er zich nog over verwondert dat steeds meer ondernemingen overwegen om actief te worden op de digitale markt. Maar hoe start je nu met een webshop? Onze experten maakten een stappenplan.

bench-accounting-MGaFENpDCsw-unsplash.jpg

1. Kies voor een goed webshopplatform

Een goed webshopplatform zorgt ervoor dat uw webshop gebruiks- en klantvriendelijk is. Je bezoekers krijgen een overzichtelijke webshop te zien waar ze eenvoudig hun gewenste product kunnen terugvinden. Daarnaast ontwikkel je een geïntegreerde customer journey op één centrale plaats. Enkele voorbeelden zijn Shopify, Magento, Lightspeed en WOOcommerce.

2. Zorg ervoor dat alle info op je webshopplatform te vinden is

Op je webshop moeten klanten je catalogus vinden met de vermelding van de prijs en eventuele kortingen. In het winkelmandje krijgen ze een overzicht van de producten en diensten die ze willen aankopen. Klanten moeten ook de mogelijkheid krijgen om veilig te kunnen inloggen via een eigen account. Tijdens het bestelproces wordt aangegeven welke betaal- en verzendmogelijkheden er zijn. Voorzie ook een plek waar je klanten terecht kunnen met hun vragen en klachten.

3. Ga voor een veilige betaalprovider

Klanten willen graag veilig hun aankopen doen. Daarvoor is een goede betaalprovider essentieel. Zorg er ook voor dat er verschillende betaalmogelijkheden zijn (Bancontact, Visa, Paypal…). Enkele voorbeelden zijn Stripe, Twikey, Sisow en Mollie.

4. Analyseer de rentabiliteit van uw webshop

Je wilt natuurlijk dat je webshop geld opbrengt. Daarom is het belangrijk om niet alleen de financiële rentabiliteit van je webshop in kaart te brengen, maar ook de invloed op uw naamsbekendheid, geografische spreiding en doelpubliek op te volgen.

5. Maak een koppeling met uw ERP- of boekhoudpakket

Met een koppeling naar je ERP- of boekhoudpakket worden verkoopfacturen onmiddellijk ingeboekt. Bovendien kan je onmiddellijk de juiste betaalmethode meegeven zodat het financieel afpunten van openstaande klanten kinderspel wordt.

Start je binnenkort een eigen winkel? Samen met jou stellen we graag een verzekeringspakket samen. En dat volledig op maat van je zaak!

Gratis vrijblijvende
offerte?

We maken met plezier een gratis en vrijblijvende offerte voor je op. Zo heb je meteen een overzicht van je verwachte kosten. 

Nog niet helemaal overtuigd? We staan je graag te woord!