Blog |
12 March 2021

Je verzekert je winkel, maar denk je ook aan jezelf?

Met verzekeruwwinkel.be kan je met een gerust hart ondernemen. Ons pakket verzekert de meeste aspecten van je winkel. Maar denk je als ondernemer of zaakvoerder ook eens aan jezelf? Welke tegemoetkoming en uitkeringen geniet je bij ziekte of ongeval? Worden de kosten voor een ziekenhuisopname vergoed? En heb je al eens gedacht over pensioenopbouw als zelfstandige? We zetten de 4 belangrijkste verzekeringen op een rijtje.

bike-shop-with-shop-assistant.jpg

Hospitalisatieverzekering

De hospitalisatieverzekering betaalt de ziekenhuiskosten bij een (dag)opname. Ook de kosten voor een periode voor en na de ziekenhuisopname worden terugbetaald.

Daarnaast worden een reeks zware ziektes en vaak ook medi-assistance verzekerd. Vaak heb je de keuze dat de verzekeraar de ziekenhuisfacturen rechtstreeks aan het ziekenhuis betaalt. Zo hoef je geen hoge kosten voor te schieten.

Gewaarborgd inkomen

Word je als zelfstandige arbeidsongeschikt? Dan ben je minder beschermd dan een werknemer. De tussenkomst van de mutualiteit is veel lager voor een zelfstandige.

Daarom is een verzekering gewaarborgd inkomen voor elke zelfstandige één van de belangrijkste verzekeringen. Bij arbeidsongeschiktheid blijven de vaste kosten namelijk lopen, denk maar aan huur, kredieten, nutsvoorzieningen, om het nog niet te hebben over gezinskosten.

Met een gewaarborgd inkomen bescherm je jouw inkomen en behoud je je levensstandaard wanneer je arbeidsongeschikt raakt.

Vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen (VAPZ)

De naam verraadt het al. Het vrij aanvullend pensioen voor zelfstandigen is een pensioenvoorziening om op je oude dag te kunnen genieten van een welverdiend aanvullend pensioen. Meer nog, dit is zelfs een fiscaal vriendelijke manier om aan pensioenopbouw te doen. De gestorte bedragen zijn fiscaal aftrekbaar waardoor je minder belastingen betaalt en je geniet van een verlaging van de sociale bijdragen.

Individuele pensioentoezegging (IPT)

Wanneer je een vennootschap hebt, kan je naast je VAPZ een extra aanvullend pensioen opbouwen via een IPT-verzekering. Hierbij betaalt je vennootschap de premie, waardoor de vennootschap jouw aanvullend pensioen opbouwt. De gestorte premies zijn fiscaal aftrekbaar binnen de vennootschap. Hoeveel je fiscaal maximaal kunt sparen, hangt af van je bezoldiging.

Tip: Wist je dat je het reeds gespaarde bedrag in een VAPZ of IPT vervroegd kan opvragen onder de vorm van een voorschot voor een investering in een persoonlijk onroerend goed? Denk maar aan een verbouwing van je huis of de aankoop van een tweede verblijf.

Klaar om jezelf én je winkel te beschermen tegen alle mogelijke risico's? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan. Onze experten stellen die graag samen op maat van je winkel.

Gratis vrijblijvende
offerte?

We maken met plezier een gratis en vrijblijvende offerte voor je op. Zo heb je meteen een overzicht van je verwachte kosten. 

Nog niet helemaal overtuigd? We staan je graag te woord!