Blog |
10 November 2021

Ontvang jij al mobiele betalingen in je winkel?

Kunnen jouw klanten al mobiel betalen in je winkel? Het lijkt vanzelfsprekend, maar veel zelfstandige winkeliers bieden die mogelijkheid nog niet aan. Nochtans biedt het voor jou als winkelier heel wat voordelen!

Ontvang jij al mobiele betalingen in je winkel?

Even heel technisch, mobiel betalen maakt voornamelijk gebruik van NFC technologie (Nier Field Communication). Die technologie maakt het mogelijk om contactloos te betalen door middel van radiogolven. Bovendien wordt de verzonden data voorzien van een encryptie, wat het veilig maakt. Waarom we dit meedelen? Simpel, het ligt aan de basis van volgende voordelen.

Snel betalen

Naast veiligheid is snelheid een van de belangrijkste redenen om als winkelier mobiele betalingen aan te bieden. Jouw klanten betalen heel eenvoudig door met hun smartphone of smartwatch te ‘tappen’ vóór of boven je transactietoestel.

Alleen maar voordelen voor de winkelier

Tegenwoordig heeft zowat iedereen een smartphone op zak. Jouw klanten zijn dus altijd in staat om mobiel te betalen. Apps waarmee mobiel kan betaald worden bieden vaak ook de mogelijkheid om verschillende bankkaarten te koppelen. Je klant kan dus snel zijn kaarten wisselen, ook al heeft hij ze niet bij.

Daarnaast is het gebruiksgemak zeer hoog. Klanten die op klassieke manieren wensen te betalen, kunnen dat nog altijd doen. Klanten die graag mobiel betalen, ervaren dat doorgaans als een verhoogd gebruiksgemak. Misschien omdat andere winkels dat nog niet aanbieden. De loyaliteit van je klanten zal er dus alleen maar door verhogen!

Tip: We zetten jou via deze links graag op weg met enkele van de meest gekende manieren om mobiel te betalen: payconiq en google pay.
Gratis vrijblijvende
offerte?

We maken met plezier een gratis en vrijblijvende offerte voor je op. Zo heb je meteen een overzicht van je verwachte kosten. 

Nog niet helemaal overtuigd? We staan je graag te woord!