Bestuurdersaansprakelijkheid

Als zelfstandige retailer ben je niet alleen verkoper, maar ook bestuurder of zaakvoerder. En dat gaat gepaard met verantwoordelijkheden. Eén foutje of nalatigheid als zaakvoerder, kan grote financiële gevolgen hebben op privévlak. Als bestuurder kan je zelfs persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor deze fouten. Met een verzekering bestuurdersaansprakelijkheid bescherm je als zaakvoerder ook jouw privévermogen.

Verzekering bestuurdersaansprakelijkheid

Welke fouten zijn verzekerd?

Als zaakvoerder kan je best je bedrijf als goede bestuurder leiden. Zelfs bij gewone beleidsfouten kan je persoonlijk aangesteld worden voor de schade die een derde lijdt.

Naaste beleidsfouten kan je ook een inbreuk op de wet plegen. Bijvoorbeeld tegen het Wetboek van Vennootschappen. Ook voor deze zaken kan je rekenen op verdediging én bescherming van deze polis.

Je vergeet noodzakelijke verzekeringen te onderschrijven.

Een arbeidsongeval met zware letsels kan in jouw schoenen geschoven worden omdat je misschien je personeel niet in de normaal veilige omstandigheden liet werken. Ook al ben je er je op dat moment niet van bewust.
Het laattijdig neerleggen van de jaarrekeningen

In het onwaarschijnlijke geval waarbij je je bedrijf verderzet terwijl de activiteiten verloren zijn, of waarbij je een grove fout maakt die tot het faillissement leidt, zal je hier wellicht voor aansprakelijk gesteld worden. 
Interesse in
deze verzekering?

Neem dan contact met mij op. Ik help je graag verder! Of vraag een vrijblijvende offerte aan.